Συχνές ερωτήσεις


1. Τι διαφορά έχει το ''Παιχνιδοσκόπιο'' από έναν παιδικό σταθμό;

Η κύρια διαφορά είναι ότι στο ''Παιχνιδοσκόπιο''  το παιχνίδι είναι το μέσο για την κατάκτηση της γνώσης. Τα πάντα μπορούν να γίνουν παιχνίδι και το παιχνίδι είναι το κύριο μέσο έκφρασης των παιδιών.2. Τι ηλικίες παιδιών δέχεστε και πόσα παιδιά έχετε ανά τμήμα;


Δεχόμαστε έως 37 παιδιά συνολικά ηλικίας από 2,5 ετών έως 5 ετών. Εφαρμόζοντας την παιδαγωγική προσέγγιση των ανοιχτών τάξεων, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τα παιδιά μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε όλους τους χώρους του σχολείου ενώ όταν χρειάζεται να χωριστούμε έχουμε 3 ομάδες οι οποίες έχουν από 12 παιδιά η καθεμία.

3. Το παιδί μου φοράει ακόμη πάνα, θα γίνει δεκτό;


Αν και ένας μεγάλος αριθμός παιδιών έχει κατακτήσει τον έλεγχο των σφιγκτήρων του μέχρι τα 3 χρόνια, αρκετά παιδιά χρειάζονται λίγο χρόνο παραπάνω. Σε καμία περίπτωση η πάνα δεν είναι λόγος απόρριψης ενός παιδιού αλλά μια ευκαιρία για να μπορέσουμε σε συνεργασία με την οικογένεια να βοηθήσουμε το κάθε παιδί να κατακτήσει αυτόν τον έλεγχο όταν θα είναι έτοιμο αναπτυξιακά.
4. Τι θα κάνει το παιδί μου στο σχολείο;

Δεν πιστεύουμε ότι η τήρηση αυστηρού ημερήσιου προγράμματος συμβάλει στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, έτσι φροντίσαμε να έχουμε αρμονία, ρυθμό και ροή στην ημέρα και την εβδομάδα μας όχι όμως και αυστηρό πρόγραμμα. Οι παιδαγωγοί μας σχεδιάζουν ερεθίσματα που ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές ανάγκες αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε παιδιού,  έτσι μέσα στην ημέρα μας θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα παίξουμε ομαδικά ή ατομικά παιχνίδια, θα βγούμε σίγουρα στον κήπο ή την παιδική χαρά, θα λερωθούμε, θα ποτίσουμε τα λουλούδια μας, θα πλύνουμε το ποτήρι μας, θα διαβάσουμε ένα βιβλίο ή μπορεί να πάμε μια βόλτα στη βιβλιοθήκη. Σίγουρα θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να φάμε κάτι υγιεινό, να ξεκουραστούμε όταν το θελήσουμε, να φροντίσουμε την ατομική μας υγιεινή και χρόνο να μην κάνουμε απολύτως τίποτα όποτε το έχουμε ανάγκη.5. Τι ωράριο λειτουργίας έχετε και πότε είσαστε κλειστά;

Προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στο σύγχρονο τρόπο ζωής των γονέων το ''Παιχνιδοσκόπιο'' λειτουργεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα ενώ είμαστε κλειστά  τις επίσημες αργίες του έτους και τον Αύγουστο. Το ακριβές ωράριο λειτουργίας και το πότε είμαστε κλειστά διαμορφώνεται κάθε χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες των οικογενειών που συμμετέχουν.6. Έχετε σχολικό;

Όχι, όμως το διευρυμένο ωράριό μας δίνει την ευκαιρία στους γονείς να φέρνουν και να παίρνουν τα παιδιά τους πριν ή μετά την εργασία τους ώστε να έχουν την ευκαιρία να παίρνουν από κοντά μια γεύση για το τι κάναμε μέσα στην ημέρα μας ενώ για τις εκδρομές μας μισθώνουμε ειδικά διαμορφωμένο σχολικό λεωφορείο.
*Από τη χρονιά 2018-2019 θα υπάρχει και σχολικό*7. Τι είδους φαγητό παρέχετε;

Πέρα από την βιολογική ικανοποίηση του αισθήματος της πείνας, στόχος της διατροφής είναι η γνωριμία με το φαγητό, η ανάπτυξη υγιεινών συνηθειών. Το μενού μας περιλαμβάνει καθημερινά φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, προϊόντα ολικής άλεσης και πρόβεια ή κατσικίσια γαλακτοκομικά. Δεν χρησιμοποιούμε σχεδόν καθόλου ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.  Στόχος είναι μέσα από την μίμηση όλα τα παιδιά να μάθουν να τρώνε μόνα τους υγιεινά. Προσφέρουμε 4 γεύματα μέσα στην ημέρα τα οποία παρασκευάζονται αυθημερόν στην κουζίνα μας με τα πιο αγνά υλικά  τα οποία προσφέρουμε στα παιδιά με τη μορφή μπουφέ ώστε να επιλέγουν μόνα τους τι και πόσο θέλουν να φάνε.
8. Τι γίνεται αν ένα παιδί αρρωστήσει;

Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής όπως πλύσιμο χεριών, καθαριότητα και αερισμός χώρου, τακτικό πλύσιμο παιχνιδιών, συνεργασία με παιδίατρο και τους γονείς για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε χαμηλά ποσοστά άρρωστων παιδιών μέσα στη χρονιά. Για την καλή υγεία όλων μας δεν θα γίνονται δεκτά στο χώρο παιδιά που νοσούν παρά μόνο μετά από βεβαίωση ιατρού για τα κατάλοιπα βήχα ή βλέννας.


Οι παιδαγωγοί δίνουν φάρμακα μόνο με έγγραφη εντολή ιατρού και υπεύθυνη δήλωση γονέα.
Σε περίπτωση ατυχήματος παρέχονται πρώτες βοήθειες και ακολουθούμε ειδικό πρωτόκολλο.
Στην αρχή κάθε χρονιάς γίνεται σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τους παιδαγωγούς και τους γονείς ώστε όσοι συμμετέχουν στην ομάδα να γνωρίζουν βασικές πρώτες βοήθειες.


9. Ποιο είναι το κόστος; Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις;
Το ετήσιο κόστος συμμετοχής ξεκινάει από  4.620 € σε 11 μηνιαίες δόσεις και διαφοροποιείται ανάλογα με το ωράριο και τη χρήση σχολικού. Για μονογονεϊκές οικογένειες, αδέλφια, ειδικές περιπτώσεις και προεξόφληση του ποσού παρέχεται έκπτωση 10%.
Δεν υπάρχει καμμιά επιπλέον χρέωση για εγγραφή, τα υλικά, τις εκδρομές, τις παραστάσεις και τα εργαστήρια που γίνονται στο χώρο του σχολείου μας ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστούμε και να χρησιμοποιήσουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 
10. Δέχεστε παιδιά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής''
 
  Στο ''Παιχνιδοσκόπιο'' γίνονται δεκτά έως 10 παιδιά κάθε χρονιά με χρήση του παραπάνω προγράμματος για την  κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, βάση σειράς προτεραιότητας στην κράτηση θέσης. Η αξία του κουπονιού τοποθέτησης αφαιρείται από το συνολικό ετήσιο κόστος συμμετοχής και το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις από το γονέα. Ο χώρος μας λειτουργεί με τη φιλοσοφία των ανοικτών τάξεων και δεν υπάρχει η δυνατότητα μη συμμετοχής του παιδιού στις επιπλέον δραστηριότητες.
 
 
11. Πότε γίνονται εγγραφές και πως μπορώ να κλείσω ένα ραντεβού γνωριμίας μαζί μας.
 
   Δεχόμαστε νέα παιδιά κάθε Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και  Απρίλιο (μετά το Πάσχα) με την προϋπόθεση να υπάρχουν κενές θέσεις τη συγκεκριμένη περίοδο. Η περίοδος επανεγγραφών είναι έως την Παρασκευή πριν την μεγάλη εβδομάδα κάθε έτους ενώ νέες εγγραφές από την εβδομάδα μετά το Πάσχα και μετά. Για περισσότερες λεπτομέρειες ή οποιαδήποτε άλλη απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 6090772.